سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پنج عاملی که خطر مرگ بر اثر کرونا را تشدید می‌کنند


 

  • پنج عاملی که خطر مرگ بر اثر کرونا را تشدید می‌کنند
    آفتاب‌‌نیوز :

    سرویس سلامت- عواملی وجود دارند که باعث تشدید خطر مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا می‌شوند.

    به گزارش آفتاب‌نیوز؛ به تازگی گروهی از محققان در هشت مرکز تحقیقاتی در چین و امریکا از جمله در بیمارستان عمومی ارتش آزادیبخش خلق چین در پکن و دانشگاه کالیفرنیا، داده‌های مرتبط با 85 بیمار که بر اثر کرونا فوت کرده‌اند را مورد بررسی قرار دادند. تمام داده‌ها از بیمارستان‌های ووهان در فاصله تاریخ 9 ژانویه تا 15 فوریه به دست آمده بودند.

    پنج عاملی که خطر مرگ بر اثر کرونا را تشدید می‌کنند

    در ادامه به پنج عاملی اشاره می‌شود که در افرایش ریسک مرگ و میر در افراد بر اثر ابتلا به کرونا تاثیرگذار هستند و از تحقیقات مذکور به تاثیر آن عوامل پی برده شده است:

    1-جنسیت

    به نظر می‌رسد کرونا تهدیدی بزرگتر برای مردان است. محققان دریافتند که 72.9 درصد از فوت‌شدگان بر اثر ابتلا به کرونا مرد بوده‌اند. محققان می‌گویند احتمالا برخی عوامل بیولوژیک یا زیستی و نوع و سبک زندگی مردان در این زمینه دخیل بوده‌اند. همچنین، تحقیقات نشان می‌دهند زنان بیش از مردان دستان خود را مورد شست و شو قرار می‌دهند و همین موضوع خطر ابتلا به کرونا را در انان کاهش می‌دهد. همچنین، مردان به دلیل مصرف بیشتر سیگار سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند. گفتنی است که چین بیشترین تعداد سیگاری‌ها را در جهان دارد. نزدیک به یک سوم از جمعیت آن کشور سیگار استعمال می‌کنند. با این حال، تنها دو درصد از جمعیت مصرف‌کنندگان سیگار در آن کشور را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین، مردان چینی در مقایسه با زنان آن کشور بیشتر سابقه فشار خون و ابتلا به دیابت نوع دو را دارند. محققان می‌گویند ممکن است استروژن یا هورمون جنسی زنانه نقش محافظت‌کننده‌ای از آنان را در برابر کرونا ایفا کند.

    2-سن

    تحقیقات نشان می‌دهند این ویروس تازه، تفاوتی میان سنین مختلف قائل نیست و می‌تواند همگان را آلوده سازد. با این حال، افراد بالای 60 سال در معرض خطر بالاتر فوت بر اثر کرونا قرار دارند. میانگین سنی افراد فوت کرده بر اثر ابتلا به این ویروس 65 سال بوده است. محققان می‌گویند دلیل این موضوع سیستم ایمنی ضعیف‌تر در بدن افراد مسن است و آنان قابلیت بالایی در مبارزه با ویروس را ندارند. این موضوع خطر التهاب ریه و مرگ را در افراد مسن افزایش می‌دهد.

    3-ابتلا به بیماری‌های دیگر

    اکثر افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند سابقه ابتلا به بیماری‌های دیگری به خصوص دیابت و مشکلات قلبی را داشته‌اند. محققان دریافته‌اند که این موضوع در مردان بالای 50 سال ‌که به فشار خون بالا و مشکلات قلبی و بیماری‌هایی چون دیابت مبتلا بوده‌اند بیش از سایرین دیده شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند اگر فردی به چنین بیماری‌هایی مبتلا باشد 80 درصد خطر مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در او افزایش خواهد یافت.

    علائم ابتلا به کرونا در افراد مبتلا به آسم، سرطان، ایدز، فیبروز کیستیک (اختلال در ترشحات غدد خارجی) و انسداد ریوی حادتر از سایرین است.

    4-وزن

    محققان دریافته‌اند افرادی که دچار اضافه وزن هستند بیش از سایرین در معرض خطر مرگ بر اثر ابتلا به کرونا قرار دارند.

    علت این موضوع آن است که اضافه وزن می‌تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی شود و کار را برای مبارزه بدن با آن ویروس سخت‌تر سازد. اضافه وزن باعث فشار آمدن دیافراگم بر روی ریه‌های فرد می‌شود و کار را برای تنفس ریه‌ها دشوار می‌سازد. انسداد عروق خونی در افراد دچار اضافه وزن باعث می‌شود انتقال جریان خون به سلول‌های ایمنی دشوارتر شود که همین موضوع باعث ایجاد اختلال در مبارزه بدن با کرونا می‌شود‌.

    5- تعداد کم سلول‌های گلبول سفید خون

    محققان دریافته‌اند 81.2 درصد از افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند تعداد پایینی از ائوزینوفیل را داشته‌اند. ائوزینوفیل‌ها حدود 5? از گلبول سفید خون را تشکیل می‌دهند. این نوع از سلول‌های گلبول‌های سفید خون توان سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس کرونا را افزایش می‌دهند. ائوزینوفیلیا پدیده‌ای است که هنگام وجود تعداد غیرعادی ائوزینوفیل رخ می‌دهد و می‌تواند خطر تشدید علائم کرونا را در فرد مبتلا افزایش دهد.




اعزام فضانوردان به فضا از خاک آمریکا، پس از 9 سال


 

  • اعزام فضانوردان به فضا از خاک آمریکا، پس از 9 سال
    آفتاب‌‌نیوز :

     آخرین باری که فضانوردان آمریکایی توسط فضاپیمای آمریکایی به فضا رفتند در آخرین ماموریت شاتل در سال 2011 بود و از آن سال تاکنون توسط فضاپیمای روسی "سایوز" به فضا می‌رفتند. حال به گفته ناسا برای نخستین بار از زمان آخرین ماموریت شاتل فضایی در سال 2011، فضانوردان مجددا با پرتاب یک موشک و فضاپیمای آمریکایی از خاک آمریکا به فضا خواهند رفت.

    به گزارش اسپیس، ناسا قصد دارد این کار را با همکاری شرکت اسپیس ایکس انجام دهد و بنابر اعلام "جیم برایدنستاین"(Jim Bridenstine) مدیر ناسا، این مأموریت سرنشین‌دار تحت عنوان "دمو-2"(Demo-2) در تاریخ 27 ماه مه سال جاری (7 خرداد ماه) انجام خواهد شد.

    با ماموریت سرنشین‌دار "دمو-2"، اولین ماموریت سرنشین‌دار ناسا از خاک آمریکا پس از سال 2011 میلادی انجام خواهد شد و روز بزرگی را در تاریخ پروژه‌های فضایی آمریکا رقم خواهد زد.

    در این ماموریت دو تن از فضانوردان ناسا یعنی "داگلاس جی. هارلی"(Douglas G. Hurley) و "روبرت ال. بهنکن"(Robert L. Behnken) به فضا اعزام خواهند شد.

    اعزام فضانوردان به فضا از خاک آمریکا، پس از 9 سال

    هارلی و بهنکن طی چند ماه گذشته تمرینات مختلفی را انجام داده‌اند و تیم‌های کنترل پرواز ناسا و اسپیس ایکس در فلوریدا، تگزاس و کالیفرنیا نیز در حال شبیه‌سازی جنبه‌های مختلف این مأموریت هستند.

    اعزام فضانوردان به فضا از خاک آمریکا، پس از 9 سال

    ناسا اعلام کرد، ماموریت "دمو-2" در تاریخ 27 مه در ساعت " 4:32 عصر به وقت زمانی شرقی"(1:02 بامداد به وقت تهران) انجام خواهد شد.

    مکان پرتاب هم مرکز فضایی "کندی" ناسا در فلوریدا انتخاب شده است. مرکزی که ماموریت‌های شاتل آپولو ناسا در آنجا انجام شد.

    "جیم برایدنستاین" در این رابطه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: در تاریخ 27 ماه مه دوباره فضانوردان آمریکایی سوار بر فضاپیمای آمریکایی و از خاک آمریکا به فضا خواهند رفت.

    اعزام فضانوردان به فضا از خاک آمریکا، پس از 9 سال

    درماموریت "دمو-2" از موشک "فالکون9" ساخت شرکت "اسپیس ایکس" استفاده خواهد شد.

    ناسا مدت زمان دقیقی برای طی این ماموریت مشخص نکرده و فقط آن را اقامتی طولانی مدت در "ایستگاه فضایی بین‌المللی" توصیف کرده است.

    زمانی‌که این ماموریت به اتمام برسد، فضانوردان آن در اقیانوس اطلس فرود خواهند آمد.

    گفتنی است، ایلان ماسک" رئیس اسپیس ایکس و "جیم برایدنستاین" رئیس ناسا پیش از این گفته بودند :زمانی‌ که این ماموریت انجام شود، لحظه‌ای به یادماندنی را برای پروازهای فضایی و آمریکا رقم خواهد زد.

    اعزام فضانوردان به فضا از خاک آمریکا، پس از 9 سال




آلرژی بهاری و 16 نشانه برای آن


 

  • آلرژی بهاری و 16 نشانه برای آن
    آفتاب‌‌نیوز :

    آلرژی شرایطی شایع در جهان، به ویژه در فصل بهار است. مواردی مانند گرده گیاهان، چمن و علف های هرز اغلب عامل بروز آلرژی های فصلی هستند.

    به گزارش "247 تمپو"، یک آلرژی در واقع به واسطه واکنش شدید و بیش از حد سیستم ایمنی بدن به موادی معمولا بی ضرر رخ می دهد. بیشتر علائم آلرژی های غذایی در اطراف دهان، گلو یا معده شکل می گیرند. اگر آلرژن یا عامل آلرژی‌زا از طریق تنفس وارد بدن شود، علائم بیشتر در چشم ها، بینی و ریه ها ظاهر می شوند.

    در ادامه با برخی علائم شایع و همچنین کمتر شناخته شده آلرژی های بهاری بیشتر آشنا می شویم.

    گوش درد
    گوش درد بیشتر به واسطه عفونت های گوش شکل می گیرد، اما آلرژی های فصلی نیز ممکن است دلیل بروز این شرایط باشند. زمانی که بدن گرده یا آلرژن های دیگر را به عنوان یک ماده مضر تشخیص داده و به آن واکنش نشان می دهد، سیستم ایمنی مواد شیمیایی به نام هیستامین ها را ترشح می کند که ممکن است موجب التهاب غشاهای مخاطی در حفره های بینی و گوش ها شود. التهاب ممکن است از تخلیه مایع یا مخاط جلوگیری کرده و این احتقان ممکن است موجب گوش درد شود.

    حملات آسم
    همان آلرژن هایی که موجب آبریزش چشم در برخی افراد می شوند، ممکن است موجب حملات آسم در دیگران شوند. بدن ممکن است موادی بی ضرر مانند گرده گیاهان را به عنوان باکتری هایی مضر در نظر گرفته و برای محافظت از خود هیستامین ها را ترشح کند که به بروز علائم آلرژی منجر می شود. در برخی افراد، هیستامین ها بر ریه ها و مسیرهای هوایی تاثیرگذار بوده و به بروز علائم آسم منجر می شود.

    عفونت های مکرر
    عفونت ها از علائم شایع آلرژی ها نیستند اما از موارد احتمالی، به ویژه در افراد دارای نقائص سیستم ایمنی، محسوب می شوند. آلرژی ها می توانند به بروز احتقان منجر شوند که این می تواند به انباشت مایع در سینوس ها منجر شده و خطر عفونت در گوش ها و سینوس ها را افزایش دهد.

    حلقه های تیره زیر چشم ها
    حلقه های تیره زیر چشم ها معمولا به واسطه خستگی شدید یا کمبود خواب مزمن شکل می گیرند. آنها ممکن است نشانه ای از آلرژی ها نیز باشند. این شرایط به نام شینرهای آلرژیک شناخته می شود. آلرژن ها موجب التهاب می شوند که به رگ های خونی ریز زیر چشم ها گسترش می یابد. احتقان رگ های خونی کوچک زیر پوست نازک چشم ها موجب شکل گیری رنگ تیره اطراف چشم ها می شود.

    از دست دادن حس بویایی
    آلرژن هایی که دیواره داخلی بینی را تحریک می کنند ممکن است به آنوسمی یا از دست دادن کامل حس بویایی منجر شود. البته این از علائم شایع آلرژی ها نیست. از دیگر دلایل آنوسمی می توان به سرماخوردگی، عفونت های سینوس و کیفیت پایین هوا اشاره کرد.

    سینوس درد
    پس از استنشاق گرده گیاهان یا ذرات دیگر که به آنها آلرژی دارید، سینوس ها در تلاش برای از بین بردن آلرژن ها متورم می شوند. التهاب سینوس ها در زمان ابتلا به آلرژی ممکن است به مسدود شدن حفره های سینوس منجر شود.

    بالا کشیدن آب بینی
    رینیت یکی از شایع‌ترین علائم آلرژی ها است که به التهاب بافت مخاطی درون بینی گفته می شود. این شرایط موجب بروز تورم و احتقان درون بینی می شود. غشاهای مخاطی متورم ناشی از واکنش به آلرژن هایی مانند گرده گیاهان اغلب دلیل اصلی بالا کشیدن آب بینی هستند.

    عطسه
    بینی همانند یک فیلتر برای بدن عمل می کند و عطسه واکنشی است که بدن از آن برای رفع گرفتگی های جزئی در سوراخ های بینی استفاده می کند. زمانی که ذرات کوچک مانند گرده، گرد و غبار یا هر چیز دیگری که به آن آلرژی دارید موجب تحریک دیواره داخلی بینی می شود، احساسی ناخوشایند در فرد شکل گرفته و عطسه رخ می دهد.

    سرفه
    سرفه روش دیگری است که بدن برای دفع ذرات بیگانه، محرک ها و آلرژن ها از گلو و ریه ها استفاده می کند. سرفه کردن به دفع موادی که متعلق به ریه ها نیستند، کمک می کند. استنشاق گرده گیاهان یا هر چیز دیگری که به آن آلرژی دارید موجب واکنش بیش از حد ریه ها و بروز سرفه برای دفع آن می شود.

    آبریزش چشم
    بدن برای مرطوب نگه داشتن چشم ها و همچنین دفع ذرات بیگانه اشک تولید می کند. با این وجود، گاهی اوقات، میزان تولید اشک بیش از حد است که به آبریزش چشم ها منجر می شود. ترشح بیش از حد اشک ممکن است به واسطه یک عامل محرک یا التهاب در سطح چشم که امکان دارد از آلرژی ها ناشی شود، شکل بگیرد.

    خارش چشم ها
    خارش چشم ها اغلب به واسطه یک آلرژی شکل می گیرد. یک ماده محرک، مانند یک آلرژن، می تواند موجب ترشح هیستامین در بافت های اطراف چشم ها شود. این شرایط می تواند به خارش، قرمزی و تورم چشم ها منجر شود. قطره های چشم معمولا گزینه ای است که برای درمان التهاب چشم ناشی از یک آلرژی استفاده می شود.

    خارش بینی
    هوایی که از بینی عبور می کند پیش از ورود به ریه ها توسط بینی گرم و مرطوب می شود. همچنین، بینی ذرات ریز بیگانه را به دام می اندازد و از ورود آنها به ریه ها جلوگیری می کند. آلرژی به موادی مانند پوست حیوانات، گرده گیاهان و گرد و غبار می تواند موجب التهاب تحریک کننده در بینی و خارش آن شود.

    گرفتگی بینی
    زمانی که بینی در تماس با آلرژن ها قرار می گیرد، بدن مواد شیمیایی به نام هیستامین ها و لکوترین ها را ترشح می کند. در این شرایط، رگ های خونی متورم موجب احتقان بینی شده و تولید مخاط افزایش می یابد که به احساس پری و گرفتگی بینی منجر می شود.

    خراشیدگی گلو
    زمانی که بدن در تماس با آلرژن هایی مانند گرده گیاهان قرار می گیرد، هیستامین ها را ترشح می کند که می تواند به احتقان بینی منجر شود. احتقان ممکن است فرد را به تنفس از راه دهان وادار کند که این شرایط می تواند خشکی گلو را به همراه داشته باشد. همچنین ترشحات پشت حلق می تواند گلو را تحریک و ملتهب کند که این شرایط می تواند به احساس درد و خراشیدگی در گلو منجر شود.

    ترشحات بینی
    ترشح بینی مخاطی است که معمولا در نتیجه آلرژی ها یا سرماخوردگی شکل می گیرد. نقش مخاط به دام انداختن میکروب ها، آلرژن ها و ذرات دیگر پیش از ورود آنها به ریه ها است. آلرژن ها محرک هایی هستند که بدن ممکن است آنها را با باکتری هایی مضر اشتباه گرفته و برای دفع آنها پیش از ورود به ریه ها از طریق آبریزش و تولید ترشحات بینی وارد عمل شود.

    سردرد سینوسی
    آلرژی ها گاهی اوقات موجب التهاب در بافت پوشش داخلی سینوس ها می شوند. التهاب ممکن است موجب ترشح مایع و بروز انسداد شود. این شرایط نیز ممکن است افزایش فشار در حفره های سینوس را به همراه داشته و به بروز سردرد منجر شود. افرادی که تحت تاثیر این شرایط قرار می گیرند ممکن است فشار اطراف چشم ها، گونه ها و پیشانی را نیز تجربه کنند. سردردهای سینوسی ناشی از آلرژی ها چندان شایع نیستند.




مصرف ویتامین "D" بر کرونا چه تاثیری دارد؟


 

  • مصرف ویتامین "D" بر کرونا چه تاثیری دارد؟

    رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان کردستان:

    آفتاب‌‌نیوز :

    امین امینی امروز(26فروردین) اظهار کرد: ویتامین "D" یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که نقش‌های متعددی را در بدن انسان از جمله حفظ غلظت کلسیم و فسفر بدن برای انجام فرایندهای سلولی، کارکرد عصبی عضلانی و تشکیل استخوان به عهده دارد.

    وی افزود: اگر چه در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت هیچ گونه توصیه جدیدی مبنی بر مصرف مکمل ویتامین "D" به منظور پیشگیری از بیماری های تنفسی ارائه نکرده است، اما آخرین متاآنالیز های انجام شده حاکی از آن است که مصرف این ویتامین در پیشگیری و کنترل عفونت های حاد تنفسی موثر است و این تاثیر در افرادی که سطح سرم ویتامین "D" آن ها کمتر از 25 نانومول بر لیتر باشد بیشتر مشهود است، همچنین تجویز این ویتامین در دوزهای بالا تاثیر کمتری به همراه داشته حتی بعضا مسمومیت هایی را ایجاد می‌کند.

    رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان کردستان، با بیان بعضی شایعات در مصرف بی رویه ویتامین "D" بیان کرد: در صورت مصرف نادرست و بیش از حد مجاز این ویتامین به صورت سهوی یا عمدی، بروز عوارضی مانند، ضعف، سردرد، یبوست، خستگی، خواب آلودگی، پرنوشی، کاهش اشتها، خشکی دهان، طعم آهن در دهان، تهوع و از دست دادن اشتها، تکرر ادرار و کاهش وزن و استفراغ نیز گزارش شده است .

    امینی با اعلام اینکه 70 درصد از جمعیت استان کردستان با کمبود ویتامین "D" مواجه هستند ذکر کرد: با توجه به نقش مهم ویتامین "D" در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیمار های حاد تنفسی بخصوص در شرایط کنونی اپیدمی بیماری کرونا، تداوم اجرای مکمل یاری با ویتامین "D"، در گروه های سنی مختلف بر اساس برنامه مکمل یاری در کشور ضروری است.

    وی با اشاره به مصرف مورد نیاز ویتامین "D" در گروه های مختلف سنی و عدم اندازه گیری سطح سرمی این ویتامین در زمان شیوع بیمار کرونا، عنوان کرد: برای جبران کمبود ویتامین "D" وجود مصرف دوز پیشگیری ماهی یک عدد مکمل 50 هزار واحدی ضروری است.

    رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان کردستان، ضمن بیان اینکه ویتامین "D" لازم صرفا از طریق مواد غذایی تامین نمی‌شود، گفت: قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و مصرف مکمل ها بر اساس پروتکل های کشوری می‌تواند کمبود مقدار مورد نیاز بدن را جبران کند.

    امینی با اشاره به اینکه طبق آخرین تحقیقات صورت گرفته در استان شیوع کمبود ویتامین D از 30 درصد در کودکان 15 تا 23 ماهه تا 78 درصد از مادران باردار و نوجوانان متغییر است، خاطرنشان کرد: برنامه مکمل یاری مطابق جدول زیر برای گروه های مختلف سنی مورد نیاز است.

    وی با تاکید بر اینکه مکمل‌های تجویز شده از طریق پروتکل کشوری تامین کننده فقط بخشی از نیاز افراد است، یادآور شد: مابقی باید از طریق نور خورشید و مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم (شیر و لبنیات، انواع کلم، حبوبات و ...) و ویتامین D (ماهی های چرب، لبنیات، زرده تخم مرغ و ...) تامین شود.




آشنایی با نابغه 21 ساله‌ای که در ساخت "سوفیا" نقش بزرگی دارد+ عکس


 

  • آشنایی با نابغه 21 ساله‌ای که در ساخت "سوفیا" نقش بزرگی دارد+ عکس
    آفتاب‌‌نیوز :

    "سبا ولی"(Sheba Valley) معادل اتیوپیایی "سیلیکون ولی" توسط طوفانی به نام "بتلهم دسی"(Betelhem Dessie) نابغه 21 ساله توسعه دهنده وب و فناوری‌های تلفن همراه اهل اتیوپی که همچنین یک نابغه کدنویسی است، درنوردیده شده است.

    او امسال 21 ساله شده است. با این حال، سن کم، او را از دستیابی به موفقیت‌های شگفت‌انگیز باز نداشته است. وی هم اکنون در حال همکاری با تعدادی از برنامه‌ها است که توسط آزمایشگاه رباتیک "iCog"، آزمایشگاه هوش مصنوعی مسئول توسعه ربات انسان‌نمای مشهور "سوفیا"(Sophia) مستقر در آدیس آبابا پشتیبانی می‌شود.

    آشنایی با نابغه 21 ساله‌ای که در ساخت

    "دسی" دارای چهار برنامه نرم‌افزاری است که فقط به نام او دارای حق تکثیر است. وی یکی از این چهار برنامه را در حالی که فقط 10 سال سن داشت، کدنویسی کرده است.

    انس او با علم از وقتی شروع شد که تنها 9 سال داشت. وقتی که از پدرش برای گرفتن جشن تولد خود درخواست پول کرد، اما پدرش پولی نداشت. بنابراین "دسی" تصمیم گرفت روی پای خودش بایستد.

    "دسی" شروع به ویرایش فیلم‌ها و انتقال و ارسال موسیقی به تلفن‌های همراه مشتریان در فروشگاه لوازم الکترونیکی پدرش کرد. از آنجا متوجه علاقه و اشتهای وافر خود به کار با رایانه و نصب نرم‌افزارهای مختلف کرد که در نهایت او را به کدنویسی کشاند.

    "دسی" هم‌اکنون در حال تحصیل در مقطع لیسانس مهندسی نرم‌افزار در انستیتوی فناوری آدیس آبابا است. با این حال، او تاکنون اجرای پروژه‌هایی از قبیل "هرکس می‌تواند کدنویسی کند"، "The Remus"، "دختران می‌توانند کدنویسی کنند" و بسیاری دیگر را بر عهده داشته است.

    علاوه بر این و شاید مهم‌تر از همه، وی در زمان ساخت کامل‌ترین ربات انسان‌نمای دنیا موسوم به "سوفیا" در آزمایشگاه "iCog" حضور داشته و در توسعه آن نقش داشته است.

    ربات "سوفیا" محصول تلاش مشترک بین گروهی از توسعه‌دهندگان اتیوپیایی و یک شرکت رباتیک مستقر در هونگ کنگ موسوم به "هانسون رباتیک" است.

    همچنین لازم به ذکر است که "سوفیا" تا حدودی در اتیوپی مونتاژ شده بود.

    آشنایی با نابغه 21 ساله‌ای که در ساخت

    "دسی" در حال حاضر رهبر پروژه‌ای موسوم به "Solve-IT" است که در آنجا با دیگر جوانان همکاری می‌کند تا راه حل‌های نوآورانه و فناورانه را برای برخی از مشکلات پیش روی جوامع کشف کنند.

    وی با ارائه دوره‌های آموزش فنی و نظری در زمینه نرم‌افزار، سخت‌افزار و بازاریابی، جوانان اتیوپیایی را راهنمایی می‌کند.

    او با کارهای خود روی "سوفیا" و پروژه‌های بی‌شماری که بر عهده دارد، می‌خواهد الهام‌بخش نسل بعدی کدنویس‌های آفریقایی، به‌ویژه دختران باشد.

    وی به تازگی در حساب کاربری خود در "LinkedIn"، دوره‌ها، کتاب‌ها و فعالیت‌های خود در طول دوران قرنطینه را به اشتراک گذاشته است؛ چیزهایی که به اندازه داستان زندگی او الهام‌بخش هستند.