|
پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز بهورز
- پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز بهورز
به گزارش خبرآنلاین از وبدا، در متن پیام دکتر سعید نمکی به مناسبت روز بهورز آمده است: «روز 12 شهریورماه هر سال که روز بهورز نامگذاری شده است، فرصت مغتنمی برای مرور و ارج گذاردن به دستاوردهای نظام سلامت در تحقق عدالت، کارآمدی، اخلاق و شان والای انسانی و حرکت به سوی پوشش همگانی سلامت است.
یکی از اصلیترین و مهمترین عوامل در تحقق این دستاوردها موفقیت نظام مراقبتهای اولیه سلامت و نقش کلیدی و بارز بهورزان در دستیابی به این موفقیت است.
انسانهای پاک و پرتلاشی که از ارزشمندترین و موثرترین سرمایههای انسانی برای تحقق اهداف راهبردی سلامت بوده و خدمات آنها در گستره تمامی ابعاد سلامت و در محرومترین نقاط کشور، تاثیرات شگرفی بر ارتقای شاخصهای سلامت در مناطق روستایی داشته است.
در این میان نقش مربیان محترم بهورزی در تربیت و آموزش بهورزان جامعهنگر بسیار کلیدی و با اهمیت است.
ضمن تبریک این روز به بهورزان ارجمند و مربیان محترم بهورزی، برای یکایک این عزیزان سلامتی، شادی و توفیق روزافزون مسئلت دارم و آرزو میکنم خدمات صادقانه و ارزشمند آنان مورد قبول درگاه خداوند متعال باشد.»
47212
ساختار آموزش در کشور باید متحول شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- ساختار آموزش در کشور باید متحول شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری صبح چهارشنبه در آئین افتتاح کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر ظرفیت بسیار بالایی دارد و باید زیرساختها کتابخانه در استان توسعه یابد.
وی با بیان اینکه باید استارتاپهای جدید برای ترویج کتاب و کتابخوانی راهاندازی شود، خاطرنشان کرد: شرکتهای نوپا در حوزه متاب باید گسترش یابد.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه مفاهیم آموزش در دنیا در حال تغییر کلی است، افزود: به ساختار آموزشی نیاز داریم و این ساختار جایگزین دوره آموزشی میشود و آموزش از تولد تا مرگ ادامه دارد.
وی با اشاره به خدمات شهر هوشمند، تصریح کرد: شهر هوشمند باید هر روز مطلب جدیدی برای شهروندان داشته باشد. هر روز یک سرویس جدید در حال ارائه شدن است و مردم از آن استفاده میکنند.
احتیاط کنید! یک قدم تا فرسودگی شغلی فاصله دارید
- احتیاط کنید! یک قدم تا فرسودگی شغلی فاصله دارید
آفتابنیوز :
«کارایی و اثربخشی یک سازمان، به کارایی و اثربخشی نیرویانسانی آن سازمان بستگی دارد. فرسودگی شغلی این کارایی و اثربخشی را مختل میکند.» جملهای تکراری، که اغلب مقالات و گزارشهای مرتبط با بهرهوری شغلی و بهبود کیفیتکاری با آن شروع میشود. بیایید کمی خودمانیتر به موضوع نگاه کنیم. روزانه چقدر در معرض فشارها و استرسهای محیط کار قرار میگیریم و چقدر در ارتباط با این فشارها با همکارانمان صحبت میکنیم؟ چند نفر از ما وقتی از محل کار به خانه برمیگردیم، انرژی و انگیزه لازم برای انجام کارهای دیگر را داریم؟ این پدیده چیست و چگونه میتوانید برآن غلبه کنید؟
فرسودگی یا بیماری؟!
پس از سالها شنیدن تجربههای مردم در ارتباط با عواقب جسمی و روانی فرسودگیهای شغلی، تلاش برای شناسایی دلایل این پدیده وشناسایی راههای پیشگیری از آن درحال انجام است.در ماه می سال 2019 ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) رسما فرسودگی را به عنوان «پدیده شغلی» به رسمیت شناخت. بهتازگی هم ، موسسه Gallup ، 7500 کارگر تمام وقت را مورد مطالعه قرار داد که 23?آنها در «حالت فرسودگی شغلی» قرار داشتند و حدود 44? آنها، "گاهی" وارد حالت فرسودگی میشوند.
اگرچه سازمان بهداشت جهانی، هنوز فرسودگی را به عنوان یک «بیماری پزشکی» تشخیص نمیدهد، اما برخی محققان آن را «یک بیماری شغلی» مینامند. دلیل این امر نه تنها به تعداد زیاد افراد مبتلا در سراسر جهان وابستگی دارد، بلکه به دلیل اهمیت آن، بر رفاه و کیفیت زندگی نیز تأثیرگذار است.
چندشغل استرسزا
به گفته محققان، بعضی از مشاغل که بیشتر در معرض فرسودگی شغلی قرار دارند با حرفههایی مرتبط هستند که با استرس زیادی مواجه میشوند. کارگران و کارکنان شاغل در مراکز خدمات درمانی ، مددکاران اجتماعی، پلیس، معلمان و آموزشگران و ارائهکنندگان خدمات به مشتریان از جمله این مشاغل هستند. سایر گروههایی که میزان فرسودگی بالایی را تجربه میکنند، وکلا و دانشگاهیان هستند.
فرسودگی شغلی چیست؟
«کات هونسل» توضیح میدهد: «به طور خلاصه ، فرسودگی شغلی یک سندرم مزمن ناشی از استرسهای محل کار است که با موفقیت مدیریت نشده است. هونسل، بنیانگذار everyday people، سازمانی (مستقر در انگلستان) است که علاوه بر فعالیتهایی در حوزه رفاه اجتماعی به آموزش کمکهای اولیه سلامت روان مشغول است. احساس کمبود انرژی ، افزایش فاصله ذهنی از شغل یا احساسات منفی/ بدبینانه مربوط به شغل( از جمله کاهش باور به این که فرد قادر به انجام کار و تولید نتایج خوب است)، از جمله نشانههای فرسودگی شغلی است. تجربه استرسهای متعدد شغلی و یا انباشت آنها برای مدت طولانی، میتواند کار را، برای فرد خالی از معنا کند و فرسودگی ذهنی، عاطفی یا جسمی را به همراه آورد.»
چرا فرسودگی رخ میدهد؟
فشار مداوم برای دستیابی به فرصتها بر استرس شخص میافزاید. این امر باعث می شود که احتمال بیشتری برای رسیدن به مرحله فرسودگی داشته باشید. فشار زیاد کار، استرس مالی، رسمی یا پیمانی بودن کارگر و روابط بین کارگر و کارفرما میتواند منجر به فرسودگی شغلی شود.
فرسودگی شغلی میتواند به روشهای مختلف بر کیفیت زندگی افراد تأثیر بگذارد. این پدیده میتواند به سلامت جسمی و روانی آسیب بزند و همچنین احساس انزوا را برای فرد به ارمغان آورد. همچنین میتواند به بروز بیماری آندونیا کمک کند، که باعث از بین رفتن لذت در فعالیتهایی میشود که قبلاً لذت بخش بودهاند.
تجربیاتتان را به اشتراک بگذارید
برای مدیریت فرسودگی شغلی و سرانجام غلبه بر آن ، اولین قدم تشخیص این مسئله است که شما واقعا این بیماری را تجربه کردهاید یا خیر!
به دلیل شباهت آن با برخی دیگر از بیماریهای روانی، تشخیص درست این پدیده لازم است. محققان میگویند یکی از راههای بررسی مشکل در تشخیص درست بیماری، به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با دیگران است. آنها معتقدند از طریق صحبت با دوستان و همکاران میتوان فهمید که کرختی و افسردگی که با آن درگیر شدهاید، تجربه مشترک شغلی است یا ریشه در عوامل دیگری دارد.
زمانی را به خودتان اختصاص دهید
قدم بعدی در مقابله با فرسودگی شغلی، اختصاص زمان بیشتر برای خودتان است. اگر به طور مرتب برای انجام کارهای لذت بخش وقت بگذارید تا حدی به مقابله با فرسودگی شغلی کمک کردهاید.
برای شروع، بهتر است پس از فراغت از کار، زمانی را با خودتان خلوت کنید و یا به کارها و تفریحاتی که از آنها لذت میبرید، بپردازید. اگر پایتان شکسته باشد، قطعا انتظار ندارید بدون استراحت و بهبودی کامل، بدوید. تا زمانی که قدرت بدنی موردنیاز خود را ایجاد نکنید، نمیتوانید به روال عادی زندگی برگردید. بنابراین تلاش کنید تا جایی که میتوانید از زندگی روزمره رها شوید.
مبارزه با فرسودگی شغلی، مسولیت فردی نیست
اگرچه همه باید سعی کنند در زندگی کاری خود متعهد و مسولیتپذیر باشند، اما باید یاد بگیریم وقتی که بارِ کار زیاد میشود، «نه» بگوییم و در صورت نیاز کمک بخواهیم. ضمن اینکه باید بدانیم، مسئولیت پیشگیری و غلبه بر فرسودگی شغلی تنها بر عهده فرد نیست. در عین حال که افراد باید از مکانیسمهایی برای مبارزه با فرسودگی شغلی استفاده کنند، اما نباید از یاد برد که ریشه اصلی این فرسودگیها و بیانگیزگیها، فشارها و روابط درون و بیرون سازمانها و شرکتهاست. سازمان ها باید سیستمهایی را ایجاد کنند که به بهبود کیفیت زندگی شغلی و شخصی کارگران و کارکنان کمک کند. تدوین یک استراتژی برای سلامت جسم و ذهن کارگران از جمله این اقدامات است.
برگرفته از : www.medicalnewstoday.com
9 نشانه خاموش کمبود ید در بدن انسان
- 9 نشانه خاموش کمبود ید در بدن انسان
آفتابنیوز :
از آنجایی که بدن انسان ید تولید نمی کند، آن را به عنوان یک ماده معدنی ضروری در نظر می گیرند و بر همین اساس رژیم غذایی نقش اصلی را در تامین مقادیر کافی از این ماده معدنی ایفا می کند.
به گزارش "ریدرز دایجست"،میزان ید مورد نیاز بدن به این که در چه مرحله ای از زندگی خود قرار دارید، بستگی دارد. به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، بزرگسالان به 150 میکروگرم ید در روز نیاز دارند. طی دوران بارداری، میزان نیاز زنان به این ماده معدنی به 220 میکروگرم در روز می رسد و زنانی که به فرزند خود شیر می دهند به مصرف روزانه 290 میکروگرم ید نیاز دارند.
در شرایطی که نمک های یددار از شناخته شدهترین منابع برای دریافت ید هستند، اما منابع دیگری نیز برای تامین این ماده معدنی مهم وجود دارند که از آن جمله می توان به ماهی و نرمتنان صدفدار، شیر، پنیر، تخم مرغ، و سبزیجاتی که در خاک غنی از ید رشد کرده اند، اشاره کرد. کارشناسان مصرف حداقل یک وعده غذای دریایی در هفته را برای بزرگسالان و 8 تا 12 اونس (226 تا 340 گرم) غذای دریایی در هفته برای زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند را توصیه کرده اند. جلبک دریایی و سبزیجات دریایی نیز منبع خوبی برای ید هستند.
با معرفی نمک های یددار، کمبود ید از شیوع بسیار کمتری نسبت به گذشته برخوردار شده است، اما همچنان احتمال مواجهه با این شرایط وجود دارد و حدود 30 درصد از جمعیت جهان در معرض خطر کمبود ید قرار دارند. در ادامه با برخی از شایعترین نشانه های کمبود ید بیشتر آشنا می شویم.
با احساس خستگی یا افسردگی مواجه هستید
ید، یک ریزمغذی ضروری است که در هر بافت بدن یافت می شود. عملکرد شناخته شده ید ایفای نقش در تولید هورمون های تیروئید، یعنی تیروکسین و تریودوتیرونین است. در بیماری کم کاری تیروئید، بدن نمی تواند به میزان کافی هورمون های تیروئید تولید کند تا عملکرد عادی و بهینه خود را ادامه یابد. از علائم کم کاری تیروئید می توان به خستگی، یبوست، افزایش وزن و افسردگی اشاره کرد.با خشکی پوست یا حساسیت به سرما مواجه هستید
از دیگر نشانه های کم کاری تیروئید می توان به خشکی پوست، حساسیت به سرما، و ضعف عضلانی اشاره کرد. خطر ابتلا به کم کاری تیروئید در زنان نسبت به مردان هشت برابر بیشتر است و بر همین اساس، عمدتا یک نگرانی سلامت برای زنان محسوب می شود. اگرچه زنان ممکن است در هر سنی به کم کاری تیروئید مبتلا شوند، احتمال مواجهه با این شرایط با افزایش سن، به ویژه با آغاز دوران یائسگی، بیشتر می شود.از نظر کاری با مشکل مواجه شده اید
در بزرگسالان، کمبود خفیف تا متوسط ید می تواند در عملکرد روانی و بهرهوری کاری اختلال ایجاد کند. اینها علائمی برای کم کاری تیروئید محسوب می شوند. به طور معمول، کمبود ید به عنوان مشکلی در کشورهای در حال توسعه در نظر گرفته می شود، اما افراد بسیاری، به ویژه زنان باردار و آنهایی که به فرزند خود شیر می دهند، در کشورهای توسعه یافته نیز ممکن است با کمبود ید مواجه شوند زیرا به طور منظم غذاهای سرشار از این ماده معدنی را مصرف نمی کنند.یا یک توده بزرگ روی گردن خود مواجه هستید
گواتر به تورم گردن به واسطه بزرگ شدن غده تیروئید گفته می شود و یکی از نشانه های قابل مشاهده کمبود ید است. تورم در قسمت جلو گردن رخ می دهد. گواتر به طور معمول از نخستین نشانه های کمبود ید است. نمکی که به غذاهای فرآوری شده تجاری اضافه می شود معمولا فاقد ید است و از آنجایی که امروزه افراد بسیاری به غذاهای فرآوری شده وابسته هستند، ممکن است به میزان کافی ید دریافت نکنند.با احساس خفگی هنگام دراز کشیدن مواجه می شوید
یک گواتر بزرگ ممکن است تنفس و بلع را دشوار سازد. به گفته انجمن تیروئید آمریکا، زمانی که در این شرایط دراز می کشید، ممکن است با احساس خفگی مواجه شوید.غلظت ید ادرار شما پایین است
آیا درباره سطوح ید بدن خود کنجکاو هستید؟ پزشک شما برای تعیین سطوح ید بدنتان احتمالا یک آزمایش ادرار را تجویز خواهد کرد تا میزان غلظت ید در ادرار را بررسی کند. ید از طریق ادرار از بدن دفع می شود و آزمایش ادرار می تواند به تعیین سطوح این ماده معدنی در بدن کمک کند. نتایج آزمایش مشخص خواهد کرد که با کمبود ید مواجه هستید یا خیر.سقط جنین یا تولد نوزاد مرده را تجربه کرده اید
طی دوران بارداری، بدن به هورمون های تیروئید نیاز دارد که تولید آنها نیازمند دریافت ید کافی است. هورمون های تیروئید غلاف میلین را تولید می کنند که اطراف سلول های عصبی را فرا گرفته و از آنها محافظت می کند که به برقراری ارتباط درست به آنها کمک می کند. مادرانی که با کمبود شدید ید مواجه هستند در معرض خطر بیشتر برای سقط جنین یا به دنیا آوردن نوزاد مرده قرار دارند.فرزند شما به اختلالات عصبی مبتلاست
کمبود ید عوارض جانبی منفی بسیاری بر رشد و نمو جنین دارد. در همین راستا، کمبود ید در دوران بارداری رشد عصبی در جنین را مختل می کند. کمبود ید در زنان باردار می تواند به آسیب مغزی غیر قابل بازگشت، از جمله عقب ماندگی ذهنی برای کودک منجر شود. در واقع، کمبود ید از دلایل اصلی عقب ماندگی ذهنی قابل پیشگیری در جهان است. افزون بر این، مصرف ناکافی ید در کودکان رشد و توسعه مغز را محدود کرده و ممکن است بر هوش آنها تاثیرگذار باشد.فرزند شما به اختلال نقص توجه و بیش فعالی و مشکلات دیگر مبتلاست
کمبود ید طی دوران بارداری ممکن است عاملی تاثیرگذار بر مختل شدن رشد و بروز مشکلات دیگر در کودکان باشد. کمبود ید طی دوران بارداری با ابتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی در کودکان پیوند خورده است. کارشناسان به زنان باردار یا مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند و زنانی که ممکن است باردار شوند، مصرف روزانه 150 میکروگرم پتاسیم یدید به عنوان یک مکمل را توصیه می کنند. بدن این ترکیب را بهتر جذب می کند و اغلب در مولتی ویتامین ها یافت می شود.
برپایی شب بازار در آمل
- برپایی شب بازار در آمل
تاکنون در شهرهای مختلف مازندران دستفروشان ساماندهی شدهاند، اما معمولا آنها پس از مدتی به همان مکانهای قبلی بازگشتهاند. نامناسب بودن مکان انتخاب شده برای انتقال دستفروشان و دسترسی نداشتن شهروندان از عوامل اصلی به نتیجه نرسیدن آن هستند. در قائمشهر، ساری و بهشهر و چندین شهر بزرگ دیگر طی سالهای اخیر اقداماتی برای ساماندهی دستفروشان انجام شد تا پیادهروهای خیابانهای مرکزی و پرتردد این شهرها آزاد شوند و شهروندان راحتتر بتوانند در شهر تردد کنند ولی این طرحها فقط برای مدتی کوتاه توانستند دستفروشان را از پیادهروهای شهرها خارج کنند.
آمل نیز یکی از شهرهایی است که حضور دستفروشان در پیادرو یکی از خیابانهای پرتردد و اصلی این شهر، یعنی خیابان هراز طی سالهای اخیر مشکلساز شده بود. اخیرا شورای شهر و شهرداری آمل در اقدامی متفاوت و برای نخستین بار در مازندران اقدام به انتقال و ساماندهی دستفروشان کردند که هم مورد استقبال دستفروشان قرار گرفت و هم شهروندان به آن واکنش مثبت نشان دادند.
- موافقان و مخالفان دستفروشان
حضور دستفروشان معمولا موافقان و مخالفانی دارد. موافقان معمولا افرادی هستند که معتقدند؛ بسیاری از سرپرستان خانوار برای امرار معاش ناچار به این کار هستند. «پروانه خالقی» یکی از شهروندان آمل است که حضور دستفروشان را به سود شهروندان هم میداند. او به همشهری گفت: اینکه در مسیر بازگشت به منزل یا هنگام قدم زدن بتوانیم کالاهای مختلف را با قیمت مناسب تهیه کنیم به سود ما هم هست. ضمن اینکه عدهای نیز درآمد کسب میکنند.
ساماندهی آنان میتواند شرایط را بهتر کند. در مقابل دیدگاه این شهروند، عدهای نیز مخالف حضور دستفروشان در پیادهروها هستند، مانند کسبهای که در همین خیابانهای شلوغ هزینه اجاره و مالیات و عوارض شهرداری را میپردازند و بر این باورند که حضور دستفروشان از درآمد آنها کم میکند. بعضی شهروندان هم از اینکه پهن کردن بساط دستفروشان باعث تصرف پیادهرو و تجمع افراد مقابل بساط میشود و رفتوآمد را سخت میکند، گلایه دارند.
- ابتکار عمل مدیریت شهری آمل
واقعیت این است که در شرایط کنونی اقتصادی و شغلی کشور، امکان حذف دستفروشان وجود ندارد. ضمن اینکه دستفروشی صرفا به مازندران و ایران محدود نیست و حتی در کشورهای توسعهیافته نیز دستفروشان حضوری پررنگ و مشتریانی ثابت دارند، اما شکل مدیریت آنها متفاوت است. مانند آنچه در شهرهای بزرگ ایران برای ساماندهی دستفروشان و تجمیع آنها در محیطهای مناسب و ایجاد روزبازارها و شببازارها دیده میشود.
شهرداری آمل همراه با شورای شهر طی روزهای اخیر اقدام متفاوتی برای ساماندهی دستفروشان انجام داد. دستفروشانی که پیادهروهای خیابان هراز محل کسب آنها بود، با انتخاب یک مکان مناسب و نزدیک به محدوده مرکزی شهر و فراهم کردن برخی زیرساختها به محلی جدید منتقل شدند و علاوه بر اینکه پیادهرو مهمترین و اصلیترین خیابان آمل باز شد، دستفروشان نیز محلی مناسب و دائمی در اختیارشان قرار گرفت.
- ریشههای اجتماعی دستفروشی
رئیس شورای اسلامی شهر آمل در گفتوگو با همشهری با بیان اینکه دستفروشی دلایل متعددی دارد و نمیتوان به همین سادگی دستفروشان را حذف کرد، گفت: بیکاری گسترده، رکود اقتصادی و از بین رفتن مشاغل در بخشهای مختلف، ناتوانی نظام سیاستگذاری اجتماعی در پوشش مخاطرات اجتماعی مانند بیکاری، ازکارافتادگی، سالمندی و فقر، توزیع ناعادلانه امکانات و فرصتها در کشور و همچنین توسعه ناهماهنگ و نامتوازن و نابرابری حاد اجتماعی از ریشههای دستفروشی هستند، بنابراین نمیتوان با حذف دستفروشان این مسائل را حل کرد.
«محمد محمدی» افزود: درست است که دستفروشی در بخش غیررسمی اقتصاد شهری اتفاق میافتد، اما مسالهای اجتماعی است. با این نگرش که دستفروشان نظم شهر را برهم زدهاند، مخالفم. این ما هستیم که باید به شهر و شغل آنها نظم بدهیم. بنابراین نیاز است نگاه به دستفروشان را از این شکل که صرفا بساطشان را جمع کنیم به سمت ساماندهی و برنامهریزی برای آنها تغییر دهیم.
وی با اشاره به اقدام اخیر مدیریت شهری آمل برای ساماندهی دستفروشان این شهر گفت: خیابان امام خمینی(ره) که به خیابان هراز نیز معروف است، سالهاست به عنوان خیابان اصلی شهر مورد توجه شهروندان و حتی مسافران قرار دارد. «فرجالله اویسی» شهردار آمل در میانه دهه 50، یعنی بیش از 40 سال پیش این خیابان را با استانداردهای مناسب همچون عرض کافی برای گذر و پیادهروهای مناسب ایجاد کرد. به مرور این خیابان به خیابان اصلی شهر تبدیل شد و از حدود 20 سال پیش دستفروشان در آن به کسب درآمد مشغول هستند.
- بازار غیررسمی
این مسئول بیان کرد: هر شب دستکم 100 دستفروش در پیادهرو این خیابان، حدفاصل میدان 17 شهریور تا میدان قائم بساط خود را پهن میکردند که هم اعتراضاتی در پی داشت و هم مشتریان خاص خود را داشتند. وی ادامه داد: تعداد این دستفروشان در برخی شبهای سال مانند پیش از نوروز به 180 نفر هم میرسد. فعالیت این افراد عرض پیادهرو را اشغال میکرد و باعث اعتراضات برخی از شهروندان میشد. محمدی گفت: معمولا شهروندان در پیادهروهای این خیابان پیادهروی میکنند و دوست دارند فضای پیادهرو آزاد باشد.
از سوی دیگر اعتراضات کسبه را هم شاهد بودیم چون آنها اجارهبهای سنگینی میپردازند و حضور دستفروشان کاسبی آنها را تحتالشعاع قرار میداد. رئیس شورای شهر آمل با اشاره به وظایف در نظر گرفته شده برای شهرداری در ماده 55 قانون شهرداریها و لزوم آزادسازی پیادهروها و جمعآوری دستفروشان افزود: ساماندهی دستفروشان همواره از دغدغههای جدی من و همکارانم در مدیریت شهری آمل بود، اما مایل نبودیم که به استناد مادههای قانونی، دستفروشان را از شهر حذف کنیم. این افراد نیز جزو شهروندان آمل هستند که به دلیل مشکلات و بیکاری و آسیب آجتماعی مجبور به این کار شدهاند. بنابراین ساماندهی درست و اصولی دستفروشان را در دستور کار قرار دادیم.
- مکانیابی شببازار
محمدی به آمادهسازی محدوده زیر پل میربزرگ آمل که به پل سوم نیز معروف است، اشاره کرد و افزود: پس از بررسی اماکن مختلف برای انتقال دستفروشان شهر، در نهایت با در نظر گرفتن معیارهایی مانند سرپوشیده بودن، فضای کافی، دسترسی مناسب شهروندان و داشتن محل پارک برای خودروها فضای زیر پل میربزرگ را انتخاب کردیم و با ساماندهی آن، دستفروشان چند روز است که به اینجا منتقل شدهاند.
وی افزود: تاکنون بیش از 80 دستفروش شهر برای حضور در این شببازار رسمی آمل که نخستین شببازار مازندران به شمار میآید، مراجعه و ثبتنام کردهاند. هیچ عوارض و اجارهای از دستفروشان آمل برای حضور در این بازار گرفته نمیشود و در تلاش هستیم خدمات و زیرساختها را نیز در اینجا بیشتر کنیم. رئیس شورای شهر آمل بیان کرد: پس از انتقال دستفروشان به این محدوده، آنها از خاکی بودن محوطه گلایه داشتند. بلافاصله محدوده زیر پل آسفالت شد. 25 پروژکتور نیز برای بهتر شدن روشنایی محوطه در محدوده زیر پل نصب شد.
- سیاستهای حمایتی
این مسئول با بیان اینکه استقبال خوبی از سوی دستفروشان و شهروندان شده، گفت: با کمک تعدادی از فعالان رسانهای آمل پویش حمایت از دستفروشان در زیر پل سوم تشکیل و شهروندان نیز توجهشان به این بازار بیشتر شد. در شورای شهر نیز مصوبهای برای برگزاری یک جنگ شاد شهری به مدت 10 شب همراه با قرعهکشی و اهدای جوایز به شهروندان در همین شببازار تصویب کردیم که به زودی برای افزایش توجه شهروندان به این بازار جدید برگزار میشود.
محمدی در پاسخ به این پرسش که در صورت افزایش استقبال دستفروشان از حضور در این بازار آیا فضای کافی به منظور برپایی غرفههای بیشتر وجود دارد، اظهار کرد: زمین حدود 2 هکتار است و ظرفیت کافی در آن وجود دارد. عرض راهها 3 متر در نظر گرفته شده و هر غرفه نیز 4 مترمربع مساحت دارد. البته بخشی از زمین به عنوان پارکینگ برای شهروندان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: با همکاران در شهرداری تصمیم گرفتیم که علاوه بر محوطه سرپوشیده زیر پل که برای روزهای بارانی هم امکان حضور دستفروشان را فراهم میکند، بخش دیگری را نیز با توجه به محدودیت ساختوساز در حاشیه رودخانه هراز، با سازههای سبک پوشش دهیم تا در صورت افزایش تعداد دستفروشان، فضای کافی وجود داشته باشد. حمایتهای ما از این بازار ادامه دارد و از مردم نیز میخواهیم که با حضورشان در این شببازار، شرایط را برای برقراری دائمی این بازار هموارتر کنند تا از دستفروشان هم حمایت شود.
- ساماندهی دستفروشان
«حسن مهدویفر» مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری آمل گفت: در ایجاد این شببازار و ساماندهی دستفروشان همه دستگاهها بهویژه اعضای شورای اسلامی شهر و سرپرست شهرداری آمل حمایت و کمک ویژهای داشتند. برگزاری برنامههای جنبی برای شناسایی بیشتر و همچنین حضور شهروندان نیز در دستور کار قرار دارد. در طرح ساماندهی دستفروشان تمام تلاش ما رونق و حمایت از کسب و کارهای کوچک شهری و خدماترسانی مناسب به کسبه و شهروندان است.
- اجرای آسفالت در محوطه شببازار
«علی محمدمقدس» سرپرست شهرداری آمل گفت: با انجام 2500 متر مربع آسفالت از محوطه شببازار آمل رفتوآمد شهروندان به این بازار تسهیل شد. باتوجه به تاکیدهای اعضای شورای اسلامی شهر برای خدماترسانی مناسب به شهروندان، علاوه بر آسفالت این مسیرها، در فاز دوم برنامهریزیهایی نیز برای زیباسازی محیط این شببازار صورت گرفته است.
.: Weblog Themes By Pichak :.