|
درمان اوتیسم و اضطراب با ثبت دیجیتالی سیگنالهای امواج
- درمان اوتیسم و اضطراب با ثبت دیجیتالی سیگنالهای امواج
به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز سلامت، گفت: ششمین همایش نقشه برداری مغز، از 17 تا 19 مهر 98 با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته از داخل و خارج از کشور در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه نقشه برداری مغز در آن ارائه خواهد شد.
وی افزود: نقشهبرداری مغز یک موضوع تحقیقاتی بوده و کمک میکند تا بتوانیم مغز را بهتر بشناسیم تا بر اساس آن تاثیر بیماریها بر عملکرد مغز را دقیق متوجه شویم و بر همین اساس پیشگیری یا درمان موفقیت آمیز را داشته باشیم.
دبیر اجرایی ششمین همایش نقشه برداری مغز با اشاره به اینکه فعالیتهای تحقیقاتی زیادی در این زمینه از طریق پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی دانشگاه شهید بهشتی انجام گرفته است، گفت: در این همایش مهمانانی از کشورهای سوئیس، آلمان و انگلیس یا محققین ایرانی خارج از کشور حضور دارند.
سلامت عنوان کرد: گروههای هدف ششمین همایش نقشه برداری مغز روانپزشکان، روانشناسان، رادیولوژیستها، متخصصین مغز و اعصاب و پزشکی هستهای است که برای نخستین بار مرکز تحقیقاتی تربیتی EEG-INFO از اروپا به ایران سفر خواهد کرد و کارگاه یک هفتهای در زمینه نوروفیدبک با فرکانس پایین برگزار میکنند.
وی خاطرنشان کرد: EEG-INFO یک موضوع تحقیقاتی برای نقشهبرداری مغز به شمار میرود که البته هرچند به اندازه ام آر آی دقیق نیست ولی کمک میکند که ناهنجاریهای نوار مغزی با فرکانس پایین دوباره به هنجار تبدیل شود و بر همین اساس میتوانیم بیماریهایی همچون وزوز گوش، اوتیسم و اضطراب را بهتر درمان کرده و موفقیت درمانی بیشتری داشته باشیم.
سلامت گفت: EEG-INFO ، ثبت دیجیتالی یا کاغذی سیگنالهای امواج مغز است و یک روش غیر تهاجمی به شمار میرود همچنین نتایج حاصل از EEG-INFO میتوانند برای شناسایی ناهنجاریهای فعالیت الکتریکی مغز که ممکن است با اختلالات مغزی مشخصی مانند صرع، تومور مغزی، آلزایمر، سکته و مرتبط باشند بکار گرفته شوند.
15 مهر؛ آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره علوم انسانی فارابی
- 15 مهر؛ آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره علوم انسانی فارابی
به گزارش مهر، حسین میرزایی با اعلام تمدید زمان ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره بینالمللی فارابی، گفت: تمامی پژوهشـگران حوزه علـوم انسـانی و اسـلامی، دانشگاهها، موسسات پژوهشی و ناشران تنها تا پایان روز دوشنبه پانزدهم مهر ماه 1398 فرصت دارند آثار خود را شامل کتاب پژوهشی، گـزارش نهایی پژوهش، رساله دکتری و پایاننامه کارشناسیارشد» که از ابتدای فروردین 1395 تا پایان اسفند 1397 انجام شده است، در سایت جشنواره به نشانی WWW.FARABIAWARD.IR ثبت کنند.
رئیس دبیرخانه یازدهمین جشنوراه بینالمللی فارابی افزود: آثار علمی در این جشنواره در 15 گروه علمی «اخلاق، ادیان و عرفان»، «تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی»، «حقوق»، «زبان، ادبیات و زبان شناسی»، «علوم اجتماعی و علوم ارتباطات»، «علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی»، «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی»، «علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای»، «علوم قرآنی، تفسیر و حدیث»، «فقه و اصول»، «فلسفه، منطق و کلام»، «فناوری اطلاعات، اطلاع رسانی و کتابداری»، «مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)»، «مطالعات هنر و زیبایی شناسی» و «مطالعات میان رشتهای» دریافت میشوند. بخش بینالملل جشنواره نیز آثار مربوط به حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی را دریافت میکند.
جشنواره بینالمللی فارابی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کمیسیون ملی یونسکو، آیسسکو، بنیاد ملی نخبگان و پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر ساله برگزار میشود.
جنگلهای هیرکانی؛ پیشینه یک تاراج
- جنگلهای هیرکانی؛ پیشینه یک تاراج
در 30 شهریور 1259 خورشیدی یعنی اواسط دوران سلطنت ناصرالدین شاه گزارشی از وضعیت جنگل های آستارا در روزنامه اختر منتشر شد. در بخشی از این گزارش آمده است : " اهالی طالش و روس و گالش از آن طرف سرحد یعنی از خاک روس گذشته، درختان بسیار بزرگ و قوی را که طبیعت چندین سال پرورش داده بدان بلندی رسانده است، بی هیچ مانع و مزاحمی بریده به سمت خاک روس نقل نموده به واپورهای روس می فروشند ... بسیاری از جاهای این سوی رودخانه (آستاراچای) که داخل خاک ایران است بالمره خالی مانده، جنگل را به وضع زمین بایر درآورده اند."
همین روزنامه شانزده سال بعد در 24 خرداد 1275 در گزارش دیگری می نویسد : " تمامی جنگل های ایران بی صاحب تر از علف بیابان افتاده، هر کس هر چه می خواهد می برد، مانعی نیست ... در سمت آستارا که سرحد روس و ایران است هر دو طرف جنگلی است. در طرف روس احدی را قدرت آن نیست که برگی از درختی برگیرد، ولی در سمت ایران تبعه داخله سهل است، اجانب نیز بی مؤاخذه و پرسش کسی به جنگل ها ریخته، درختان قوی هیکل را به ضرب تیشه و تبر قطع کرده، بدانسوی نقل می دهند ... وقوع این حالات را از بیست سال قبل بر این به دفعات در صفحات اختر نوشته، به دولت و ملت لزوم محافظت جنگل های مذکور را یادآوری نموده بودیم. افسوس که به خرج هیچ کدام نرفت. گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من، آنچه البته به جایی نرسد فریاد است."
این اسناد تاریخی به طرزی حیرت آور تصویر آشنایی را در ذهنمان تداعی می کند. گو اینکه بعد از گذشت صد و چهل سال گوش همان گوش و ناله همان ناله است.
کشور ما در این مدت سه نظام سیاسی مختلف را تجربه کرده است، ولی ظاهرا عامل نابودی جنگل ها همواره ثابت مانده. اما این عامل چیست؟ به راستی چرا جنگل هایمان از دست می روند؟
به تاریخ برگردیم؛ سلاطین قاجار دست کم از سال 1231 خورشیدی جنگل های شمال را به صورت ده ساله اجاره می دادند. شخص اجاره کننده با قطع گسترده درختان و فروش و صادرات چوب آن به درآمد می رسید. مرور مطبوعات قرن نوزدهم ایران نشان می دهد جنگل های هیرکانی در نگاه دولتمردان آن زمان چیزی جز منبعی برای درآمد نبود. قرن بیستم نیز با تمام فراز و نشیب هایش نتوانست این نگاه را تغییر دهد. گو اینکه ملی شدن منابع طبیعی، ایجاد ادارات عریض و طویل، تصویب قوانین گوناگون و اقداماتی از این قبیل نه در جهت حفاظت از جنگل ها بلکه در راستای کنترل بیشتر دولت بر منابع مالی اش بوده است. ثبت جهانی جنگل های هیرکانی، طرح تنفس جنگل ها و خبرهای امیدوار کننده ای مانند این هرگز از سطح کاغذ و فضای مجازی فراتر نمی رود. آنچه در دنیای واقعی در حال وقوع است ادامه همان روندی است که از دو قرن پیش آغاز شده. ایران در اوایل قرن نوزدهم بخش کوچکی از جنگل های هیرکانی را در جنگ با همسایه شمالی از دست داد. اما تاریخ نشان داد تنها آنچه از دست رفته بود باقی ماند و آنچه باقی مانده بود از دست رفت. توقف این روند در آینده نزدیک بسیار بعید به نظر می رسد. هر چند با نگاهی به آن سوی مرز همچنان کورسوی امیدی در دلمان روشن می ماند؛ اگر کشور همسایه توانسته جنگل های خود را حفظ کند، چرا ما نتوانیم؟*فعال محیط زیست
235232
سوگواری برای یخچالی که دیگر نیست+عکس
- سوگواری برای یخچالی که دیگر نیست+عکس
آفتابنیوز :
تمام یخچالهای طبیعی سوییس به دلیل گرمایش زمین در حال آب رفتن هستند اما "پیتزول" اولین یخچالی است که مرگ آن اعلام شده است.
الساندرا دجاکومب، از انجمن حمایت اقلیمی سوییس به خبرگزاری فرانسه گفت که این یخچال "آن قدر آب شده که از دیدگاه علمی دیگر نمیتوان آن را یک یخچال طبیعی نامید."
این انجمن که کوهنوردی روز یکشنبه برای یادبود یخچال پیتزول را برنامهریزی کرده میگوید حدود صد نفر در این برنامه شرکت میکنند که همزمان با نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل و گردهمآیی رهبران و فعالان جهانی برای بحث درباره مبارزه با تبعات تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین برگزار میشود.
کوهنوردان، فعالان محیط زیست و زمینشناسانی که در این برنامه حضور دارند برای رسیدن به محلی که پیش از این یخچال پیتزول در آن شکل گرفته بود، به مدت دو ساعت در "کوهپیمایی تشییع" شرکت میکنند.
در این مراسم تعدادی از شرکتکنندگان سخنرانی میکنند و حلقه گلی به یادبود یخچال پیتزول - که یکی از مهمترین یخچالهای طبیعی برای پژوهشگران بود - بر دامنه کوه میگذارند.
دانشمندان برآورد میکنند که در صورت ادامه وضع فعلی حدود هشتاد درصد از 1500 یخچال طبیعی سوییس تا پایان قرن بیست و یکم از بین خواهند رفت.
چند هفته پیش در ایسلند هم مراسمی مشابه خبرساز شد که به یادبود یخچال اوکجوکول و با حضور گسترده فعالان محیط زیست برگزار شد؛ اولین یخچال طبیعی ایسلند که تسلیم گرمایش زمین شد.
سه تصویر زیر روند فرسایشی یخچال طبیعی پیتزول را از تابستان سال 2006 تا اواخر تابستان سال 2019 نشان میدهد.
آتش زدن عمدی بوستان چیتگر به قصد ضربه زدن به شهرداری
- آتش زدن عمدی بوستان چیتگر به قصد ضربه زدن به شهرداری
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بخشهای زیادی از پارک چیتگر، طعمه آتش شده است، پوشش علفی بلند منطقه در بارشهای مناسب امسال و خشکسالی فصل های گذشته باعث شده است تا عرصه پارک چیتگر، مستعد آتش گرفتن باشد. مشاهدات میدانی حاکی از آن است که بخش های بزرگی از پارک چیتگر، در هفته های گذشته طعمه حریق شده و درختان و پوشش گیاهی آن از بین رفته است.
یک عضو شورای شهر تهران می گوید عمده آتش افروزی ها در بوستان چیتگر به صورت تعمدی و هدایت شده انجام می شود تا به مدیریت شهری آسیب بزند. مجید فراهانی در بازدید از بوستان چیتگر عنوان کرد: ما شاهد آتش سوزی های مکرر عمدی و تعمدی در چیتگر هستیم. با وجودی که قضاوت نمی کنیم چه کسانی این کار را انجام می دهند ولی متوجه شده ایم تنها 20 درصد از آتش سوزیها، به صورت سهوی و توسط مردم انجام می شود که با آموزش های شهروندی، قابل کاهش است. 80 درصد از آتش سوزیهای مکرر اخیر به صورت هدایت شده و به منظور ضربه زدن به مدیریت شهری است، از جمله گسترده ترین آتش سوزی در تاریخ بوستان چیتگر که باعث نابودی 20 هکتار از پوشش گیاهی بوستان شد، جزء همین موارد است.
مردم حق بر فضای سبز شهری دارند
بوستان چیتگر یکی از اصلی ترین و گسترده ترین مناطق سبز تهران است که باعث می شود سرانه فضای سبز منطقه 22 را در بین مناطق تهران افزایش چشمگیری داده است. طبق آخرین آمار، سرانه فضای سبز در میانگین تهران، 15 متر مربع به ازای هر شهروند است که این سرانه در منطقه 22 (غرب تهران) به 170 متر مربع به ازای هر شهروند می رسد.
از این رو نابودی بخشهایی از بوستان چیتگر، باعث خواهد شد تا حق مردم بر کیفیت بهتر زندگی در تهران، دستخوش چالش شود. البته باید در نظر داشت عمده ترین مشکل بوستان چیتگر، مربوط به آتش سوزی های عمدی و سهوی نیست، بلکه اصلی ترین مشکل برای فضای سبز بوستان چیتگر، بی آبی و آفات درختان است.
بی آبی، چیتگر را تهدید می کند
واقعیت اینجاست که در حال حاضر، اصلی ترین منبع آب برای تامین فضای سبز بوستان چیتگر، پساب فاضلاب است چون سهم چیتگر از آب خام شهری، به دلیل بدهی کلان 140 میلیارد تومانی شهرداری منطقه 22 به شرکت آب منطقه ای تهران، حدود 6 سال است قطع شده.
واقعیت های میدانی نشان می دهد دست کم 3 حلقه چاه از چاه های موجود در بوستان چیتگر کاملا خشک شده و آب سایر چاه ها به شدت کاهش یافته است. حتی یکی از چاه های اصلی چیتگر با برون ده 25 لیتر در ثانیه به دبی 3 لیتر در ثانیه رسیده است. همچنین آنطور که مجید فراهانی عضو شورای شهر می گوید مجتمع های مختلف اسب سواری 40 درصد از آب چاه های موجود را به رایگان استفاده می کنند.
مجید فراهانی درباره مجتمع های اسب سواری در چیتگر می گوید: این مجتمع های سوارکاری مشخص نیست چرا اجاره برای زمینی که در اختیار دارند، به شهرداری نمی دهند. بعضا آنها قرارداد 20 ساله دارند و آب را هم مجانی دریافت می کنند.
بازداشت 10 آتش افروز در امسال
شهردار منطقه می گوید آتش افروزی های عمدی باعث شده است تا دست کم 10 نفر در امسال بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شدند.
علی نوذرپور، درباره آتش سوزی های بوستان چیتگر می گوید: آتش سوزی هایی که صورت می گیرد به دلیل رشد خوب علف ها در ابتدای امسال بود. برنامه ای را برای علف تراشی در بوستان گذاشتیم. برخی از علفها در معرض حریق است. حریقها چند منشا دارد. یکی از منشا ها، مربوط به شهروندان و بازیگوشی جوانان است. موردی داشتیم یک پدر و پسر مسابقه آتش افروزی گذاشته بودند که دستگیر شدند.
شهردار منطقه 22 تهران توضیح می دهد: برخی از آتش افروزی ها تعمدی است که ما الان نمی توانیم حکم قطعی بدهیم. در سال جاری 10 مورد دستگیری داشتیم که متهمان تحویل مقام قضایی شدند. ما برای اینکه بتوانیم سریعا حریق را خاموش کنیم، بالای تپه ها دیدبانی گذاشتیم و اکیپ موتورسواری های ما به کپسول آتش نشانی مجهز شده اند. به جز در روز انتخابات شورایاریها که ما درگیر بودیم، آتش سوزی بزرگی صورت گرفت و حتی ماشین آتش نشانی هم آمد و به واسطه سرعتی که داشت، واژگون شد. آتش سوزی گسترده بعد از آن نداشتیم و بعضا آتش سوزی ها مربوط به پوشش علف در عرصه های 1000 تا 2000 متری است.
او همچنین ضمن رد واگذاری 40 درصد از آب چاه های بوستان به باشگاه های سوارکاری توضیح می دهد: اصلا واگذاری 40 درصد آب به مجتمع های سوارکاری نداریم. این سوارکاریها به صورت قرارداد مشارکتی با شهرداری ها شکل گرفته اند. احتمال دارد آب هم در اختیار این مجتمع ها گذاشته شده باشد. روزانه 4 ساعت آب با دبی 2 اینچی در اختیار مجتمع ها قرار می گیرد و واگذاری 40 درصد آب چاه ها، صحت ندارد.
دستور بازداشت شهردار منطقه 22 صادر شد
شهردار غرب تهران درباره مشکلات قطع درخت در بوستان چیتگر می گوید: پرونده های متعدد قضایی علیه شهرداری منطقه 22 به خاطر شکایت سازمانهای مرتبط با محیط زیست در دادگاه وجود دارد.
به گفته نوذرپور، 3 ماه پیش شکایتی از شهردار منطقه برای قطع 13 اصله درخت به دادسرا شد که بازپرس حکم جلب شهردار منطقه را صادر کرد. بعد از بررسی مشخص شد این 13 درخت، بیمار بوده اند و اداره کل منابع طبیعی نامه نوشته بود که درختان بیمار را باید قطع کنید.
او در ادامه توضیحات خود بیان کرد: در حال حاضر شرکت اب منطقه ای تهران می گوید شما باید 120 میلیارد تومان بابت حق انشعاب آب به ما پرداخت کنید. صورتحساب 30 میلیارد تومانی هم برای آب بها صادر کرده اند و می گویند تا این مبالغ پرداخت نشود، ما 500 لیتر در ثانیه آب خام برای بوستان چیتگر طلبکاریم که به دلیل این بدهی، 6 سال است به ما این آب را نداده اند.
آفت چوب خوار، درختان چیتگر را می بلعد
مشکل اصلی دیگر در بوستان چیتگر، آفات فراوانی است که باعث خشک شدن برخی درختان بوستان شده است. آمار رسمی که توسط مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران بیان شده، می گوید تاکنون 3 هزار اصله درخت در بوستان چیتگر به دلیل هجوم آفتاب چوب خوار و پوست خوار، از بین رفته و باید قطع شوند تا آفات به سایر درختان سرایت نکند.
نوذرپور شهردار منطقه 22 هم درباره حمله آفات به چیتگر می گوید: پس از خشکسالی سال 92، بلافاصله هجوم آفات به بوستان چیتگر آغاز شد. لذا اصلی ترین دلیل طغیان آفات، کم آبی است. واقعیت اینجاست که اقلیم غرب تهران در ابتدای دهه 40 بسیار پربارش بود ولی الان تبدیل به اقلیم خشک شده است. در ابتدای احداث این بوستان، نیاز به آبیاری نبود ولی الان باید میزان زیادی از آب برای فضای سبز صرف شود. منتهی به دلیل کم آبی، مشکل آفات را هم داریم که باعث طغیان آفات و بحران در 6 نقطه در بوستان چیتگر شده است.
47231
.: Weblog Themes By Pichak :.