سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طوفان در راه تهران - خبرآنلاین


 

  • طوفان در راه تهران - خبرآنلاین

    پیش‌بینی‌های انجام‌شده در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد که طی صبح امروز (4 مهر) با افزایش تردد خودروها و حاکمیت جو آرام، شرایط برای تجمع آلاینده‌ها فراهم شود و وضعیت کیفیت هوای برخی مناطق در شرایط نامطلوب به‌ویژه برای گروه‌های حساس قرار گیرد.

    به‌تدریج با رشد ناپایداری جوی و افزایش سرعت باد، پراکندگی آلاینده‌ها و بهبود نسبی کیفیت هوا دور از انتظار نیست همچنین وزش باد شدید در برخی ساعات امروز (4 مهر) گسیل گرد و خاک در مناطق مستعد را به دنبال دارد و انتظار می‌رود که در این نواحی شاهد کاهش کیفیت هوا و برقراری جو غبار آلود باشیم.

    کاهش میزان ناپایداری جوی طی امشب همزمان با ساعات اوج ترافیک، افزایش نسبی در غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در بعضی مناطق پرتردد را به دنبال دارد.

    با تداوم این شرایط جوی تا نخستین ساعات فردا (5 مهر)، افزایش نسبی در غلظت ذرات معلق و برقراری شرایط نامطلوب کیفیت هوا به‌ویژه برای گروه‌های حساس در برخی مناطق پایتخت پیش‌بینی می‌شود. همچنین در طول روز با تابش خورشید و افزایش دما احتمال شکل‌گیری آلاینده ازن و افزایش غلظت آن در ساعات بعد ازظهر وجود دارد ولی با توجه به شرایط جوی از حد مجاز فراتر نمی‌رود.

    در اواخر وقت فردا نیز با افزایش حجم ترافیک غلظت آلاینده‌ها افزایش پیدا می‌کند و کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد پیش‌بینی می‌شود.

    بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای 24 ساعت گذشته پایتخت منتهی به 8 صبح امروز با شاخص میانگین 64 در شرایط سالم قرار داشت و کیفیت هوای هم اکنون نیز با شاخص میانگین 66 همچنان در شرایط سالم است.

    235231




 


 

  • [unable to retrieve full-text content]



دِمُکراسی یا دَمْکِراسی - خبرآنلاین


 

  • دِمُکراسی یا دَمْکِراسی - خبرآنلاین

    موافقان و مخالفان سدها طیفی از پی‌آمدهای مثبت و منفی را برای آن‌ها برمی‌شمارند و هر کدام بر مواضع خود پافشاری می‌کنند. رخدادهای اقلیمی (خشکسالی، ترسالی یا افزایش شدید بارش‌ها به صورت مقطعی)، افزایش یا کاهش منابع اقتصادی دولت‌ها، و بروز پی‌آمدهای محیط‌زیستی (خشک شدن پیکره‌های آبی، ریزگردها، از میان رفتن پوشش گیاهی و بیابان‌زایی) بر مناقشه درباره ساخت سدها می‌دمند.

    طرفداران سدها تأکید می‌کنند که توسعه کشاورزی و تولید انرژی برق آبی میلیون‌ها انسان را از خطر گرسنگی نجات داده و رفاه را به ارمغان می‌آورد و در مقابل منتقدان سدها عواقب محیط‌زیستی سدها که سبب آسیب به پیکره‌های آبی شده، مسیرهای حرکت ماهیان را تخریب می‌کند، به آب‌های زیرزمینی پایین‌دست سدها آسیب می‌زند، و هزینه‌های سنگینی نیز بر اقتصادها تحمیل می‌کنند هدف قرار داده و در مقابل بر ضرورت به‌کارگیری روش‌های غیرسازه‌ای مدیریت منابع آب تأکید می‌کنند. این مناقشه دهه‌هاست که ادامه دارد.

    یک سوی مناقشه بزرگ درباره سدسازی متهم است به این‌که در اصرار بر ساخت سدها منافعی عظیم دارد. این همان مدعایی است که منتقدان سدسازی مطرح می‌کنند. طرفداران سدها نیز به همین ترتیب مستنداتی برای دفاع از آن‌ها ارائه می‌کنند.

    کمیسیون جهانی سدها هم که گزارش سدها و توسعه آن با انتقادهای طرفداران سدسازی مواجه شده، ضمن اشاره به جریان شدید سدسازی بین سال‌های 1930 تا 1970 که طی آن همه روزه پیمان ساخت بین دو تا سه سد بزرگ امضا می‌شد (کمیسیون جهانی سدها، ص. 69) معتقد است بیش از 2 هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در ساخت سدها در آن دوران، فایده‌هایی نظیر امنیت غذایی، اشتغال و توسعه مهارت‌ها، برق‌رسانی به روستاها و توسعه زیربنای فیزیکی و اجتماعی مانند جاده و مدرسه را به همراه داشته و فایده‌ها آشکار و روشن به نظر می‌رسیده است و با توجه به محدود شدن هزینه‌های ساختمانی و بهره‌برداری به ملاحظات صرفاً اقتصادی (و در نظر نگرفتن هزینه‌های اجتماعی، محیط‌زیستی و ...) سدها گزینه‌های کاملاً رقابت‌پذیر و موجه بودند.

    مسأله اما فقط این نیست که سدها خودشان ماهیتاً مناقشه‌برانگیز هستند و طرفین مناقشه ادعاهایی بی‌پایان برای طرح دعوی دارند.

    سدها سازه‌هایی آبی هستند و از منظر فنی طیف گسترده‌ای از متخصصان هیدرولوژی، هواشناسی، طراحی سازه‌ها، زمین‌شناسی، محیط‌زیست، اقتصاد، کشاورزی و سایر تخصص‌های فنی و مهندسی با آن‌ها سروکار دارند. بدیهی است که سازه‌هایی با متوسط قیمت 1.8 میلیارد دلار که اثرات گسترده‌ای بر محیط‌زیست، اقتصاد، وضعیت مالی، سیاست و جامعه باقی می‌گذارند، از منظری میان‌رشته‌ای بررسی شوند.

    من با این پیش‌فرض آغاز می‌کنم که پرسش توسعه و به‌طور خاص مسأله سدها و سازه‌های آبی پرهزینه، همواره مسأله مناقشه‌برانگیز  و جدلی‌الطرفین باقی می‌ماند و هیچ‌گاه پایانی برای آن متصور نیست، اما سؤال این است که در چنین مسأله جدلی و پیچیده‌ای، چه رویکردهایی می‌توانند راهگشای تصمیم‌گیری باشند؟ آیا هر تصمیم‌گیری در فضای این مناقشه در نهایت بر اساس بازی قدرت سامان خواهد یافت یا راه دیگری نیز وجود دارد؟

    من در این‌جا چند رویکرد نظری به مسأله را پیش خواهم کشید تا اولاً پاسخی باشد برای آن دسته که به غلط تصور می‌کنند تصمیم درباره سدها را باید به متخصصان فنی و مهندسی واگذار کرد، و چشم‌اندازی برای عادلانه‌تر کردن تصمیم‌گیری درباره سدها ارائه کرده باشم. مقاله نشان می‌دهد که مسأله سدها پیچیده‌تر از آن است که اغلب منتقدان و طرفداران این سازه‌های عظیم می‌پندارند و با مقولات پیچیده دموکراسی، اقتصاد اخلاقی و جامعه‌شناسی سیاسی محیط‌زیست ارتباط دارد.

    مناقشه‌ای بر سر: «دِمُکراسی یا دَمْکِراسی». این مقاله ممکن است طرفداران و منتقدان سدسازی را توأمان خرسند و ناخرسند سازد.

    * عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

    * منتشر شده در کانال تلگرامی نویسنده با عنوان «دغدغه ایران»




بیکن آهو،‌ میزخاویار،درشکه طلا و ... برای «سیندرلا» شدن در شب عروسی


 

  • بیکن آهو،‌ میزخاویار،درشکه طلا و ... برای «سیندرلا» شدن در شب عروسی

    الهه صالحی: داستان سیندرلا، درخشان‌ترین داستان پریانی است که همه ما در ذهن داریم. دختری زیبا و مهربان که شاهزاده‌ای او را از ظلم و کنیزی برای نامادری نجات داد و به قصرش برد تا زندگی اشرافی و عاشقانه را در کنار هم آغاز کنند. این داستان حتی پا را فراتر از داستان گذاشت و تبدیل به نوعی سبک زندگی و جلوتر از آن تبدیل به یک سندرم شد؛ اما این داستان دیگر داستان پریان نیست. در همین تهران خودمان، طی یک مراسم عروسی لاکچری، شما می‌توانید سیندرلای جشن خود باشید.

    این بار، داستان سیندرلا متفاوت است

    به گزارش خبرآنلاین،‌همه چیز آماده است. قصر پادشاه، به شکل کارتونی و همان شکلی که در ذهن داریم، قبل از ورود، طراحی و آماده شده است تا کاملا برای مهمانان‌تان لگوی مشهور کمپانی دیزنی را تداعی کند. عروس قبل از ورود، لباس مخصوص سیندرلا را می‌پوشد و سوار بر یک درشکه مجلل وارد مراسم می‌شود. نامادری و خواهرهای ناتنی، کارکنان قصر پادشاه، دربان و درشکه‌چی و مردم حاضر در مراسم رقص پسر پادشاه، با لباس‌ها و چهره‌هایی که از کارتون سیندرلا در ذهن داریم همگی در کنار مشعل‌های درخشان و قصر باشکوه شاه حاضرند تا این فانتزی را تکمیل کنند. پس از پیاده شدن سیندرلا از درشکه از زیبایی او مبهوت می‌مانند و راه را باز می‌کنند تا سیندرلا و پسر پادشاه که نقشش را آقای داماد بازی می‌کند به یکدیگر برسند.

    دو نکته این داستان را از سناریوی سیندرلای واقعی متمایز می‌کند. اول اینکه برخلاف داستان اصلی با به صدا درآمدن زنگ نیمه شب، لباس‌ها و درشکه سیندرلا ناپدید نمی‌شود و او مجبور به فرار نیست. نکته دوم، دلیل این ناپدید نشدن را توضیح می‌دهد. جواب خیلی ساده است؛ پول!

    تیم اجرای این نمایش که حدود 150 نفر هستند، چیزی حدود 30 تا 60 میلیون تومان دستمزد می‌گیرند، هزینه اجاره یک درشکه به همراه دو اسب سفید برای یک شب، حدود 15 میلیون تومان است و اجاره تک تک مشعل‌های حاضر در سالن، بین شبی یک تا دو میلیون تومان است. مجموع هزینه طراحی دکور و لباس و ... برگزاری این عروسی را در باغ‌تالارهای مشهور اطراف تهران، دست‌کم 500 میلیون تومان، تنها برای 200 نفر مهمان می‌رساند.

    سندروم سیندرلا چیست؟

    شاید انتظار برای رسیدن شاهزاده سوار بر اسب سفید متداول‌ترین جمله‌ای است که می‌توان در تعریف این سندروم گفت. سندروم سیندرلا نوعی خطای شناختی با مجموعه علائمی است که در بعضی دختران دیده می‌شود. زندگی در فضایی که فرد برای خوشبخت شدن خود را نیازمند دیگری می‌بیند و منتظر است بدون اینکه خودش تلاشی برای زندگی‌اش کند، کسی از راه برسد و اورا به سعادت و زندگی عاشقانه و اشرافی برساند، مهم‌ترین علامت سندروم سیندرلاست.

    هزینه برگزاری یک مراسم اشرافی در اطراف تهران

    باغ تالارهایی که در حاشیه تهران قرار دارند هم، از نظر زیبایی و تجمل، کم از قصر پادشاه ندارند و اجرای نمایش در مراسم عروسی، فقط به داستان سیندرلا محدود نمی‌شود. بی‌دلیل نیست که هزینه ورودی آنها به تنهایی، بین 40 تا 80 میلیون تومان است. تیم ایده پردازی این تشریفات‌ها آماده اند تا همه فانتری‌ها و علایق زوج‌ها را در قالب تم‌های مختلف مراسم عروسی پیاده کنند. از رقص‌های سنتی گرفته تا رقص سماع و اجرای تم رنگی و ... برای مهمانان هم مهیاست. موسیقی هم جای خودش را دارد و در اکثر مواقع خبری از دی‌جی نیست و به جای آن پیانیست یا گروه نوازنده ویالونسل و ... حضور دارند.

    در این باغ‌تالارها انگار مرزی است که دنیای بیرون را از آنچه که در درون خود دارد، جدا می‎‌کند. گل و بوی گل اولین نکته‌ای است که توجه هرکسی را به خود جلب می‌کند. در همه جا دسته‌ها و گلدان‌های بی‌نقص گل قرار دارند. مهمانداران دائما در حال تعارف کردن آبمیوه‌های رنگ‌وارنگ و انواع فینگرفود و ظرف میوه‌های خرد شده و دسر هستند.

    به طور کلی، برگزاری عروسی در این باغ تالارها از کف 100 میلیون شروع می‌شود و سقفی برای آن وجود ندارد اما معمولا تا 800 میلیون تومان و بالای یک میلیارد تومان در برخی باغ‌تالارهای خاص می‌رسد.

    آیتم‌های اصلی موجود در منو این باغ تالارها شامل غذاست  که خود از چند مدل نوشیدنی‌ خوش‌آمدگویی، پذیرایی قبل از شام و مزه‌های سرد، فینگرفودها، سالادبار، دسر، نوشیدنی‌ها و شام اصلی که از غذاهای برنجی، چلو وخورش، کباب‌ها و غذاهای لوکس تشکیل شده است،  شیرینی و گل‌آرایی، شمع‌آرایی، نور پردازی از دیگر آیتم‌های منو هستند با توجه به حجم و نوع گل‌های استفاده شده و غذاهایی که شما درخواست می‌کنید، از 400 هزار تومان برای هر نفر تا 3 میلیون تومان متغیرند.

    نوشیدنی‌های خوش‌آمد گویی:

    چای، آبمیوه طبیعی، انواع شیک، بستنی و فالوده

    تنقلات:

    میوه (سرو به اشکال مختلف)، میوه‌های لوکس (خانواده بری و میوه‌های استوایی)، آبشار شکلات، میز کندی بار (شامل انواع پاستیل و آبنبات‌های فانتزی) ، انواع شیرینی (تارت و دونات و شیرینی‌های خامه متنوع)

    فینگرفود:

    ماهی ازون برون، کیوسکی مرغ، قارچ سوخاری، صدف، تاکو، فیله لهستانی، ساتای مرغ و گوشت، شاه میگو، پنیر کبابی، صدف، کالاماری، استیک فرانسوی، بال دودی، استیک فلوراستین و ...

    بار سرد:

    کشک بادنجان، دلمه برگ، لنگوستن، بیکن آهو، بیکن گوزن، بورشتا، تمپورای سبزیجات، اگ رول، اسپرینگ رول، رول فیلیپنی و ...

    شام:

    انواع پلوها، انواع خورشت‌ها و کباب‌ها

    غذاهای لوکس:

    ژیگو بره، ماهی سالمون، ازون برون، شیرماهی درسته، بره درسته، بوقلمون، قرقاول، اردک، ران شتر مرغ و میز خاویار

    دسر:

    کرم آناناس، کیک پنیر، موس شکلات، شارلوت، کرم بروله، سوفله توت فرنگی، پای سیب، تیرامیسو، کیک براونی، انواع پاناکوتا، کرم باواریا، کاستارد ایتالیایی و...

    سالاد:

    فصل، سزار، لبنانی، تبوله، فتوش، شیلی، تورتیلی، والدورف، ترشی بار، سبزی خوردن، مرغ عثمانی و...

    تا اینجا همه چیز مطابق منو پیش می‌رود و بسته به انتخاب عروس و داماد، قیمت منو با در نظر گرفتن همه آیتم‌ها از 400 هزار تومان برای هر نفر در باغ‌تالارهای معمولی تا 3 تا 4 میلیون در باغ‌های مطرح، می‌رسد و مجموعا با در نظر گرفتن منو و ورودی، برگزاری عروسی در این باغ تالارها از کف 100 میلیون شروع شده و تا بالای یک میلیارد تومان می‌رسد.

     اما از اینجا به بعد هزینه‌هایی است که عروس و داماد باید برای تکمیل شب رویایی‌شان جداگانه پرداخت کنند. مثلا اگر برای پذیرایی از مهمانان، میز و صندلی چوبی بخواهند، هزینه اجاره هر صندلی حدود 200 هزار تومان است یا حتی اجاره یک پایه چوبی ساده برای گلدان، حدود یک میلیون آب می‌خورد؛ یا تک تک اعمال اضافه‌ای مثل نمایش سیندرلا، اجاره کالسکه، استخدام افراد و به طور کلی هر اکسسوری و خدمات دیگر جدا از منو محاسبه می‌شود.

    اشرافی بودن، سفره عقد را هم به عنوان عضو جدا نشدنی هر مراسم عروسی، بی‌نصیب نگذاشته است. محتوای تمام سفره عقدها تقریبا یکسان است: انواع برکت‌ها، ظروف، آیینه و شمعدان و قرآن است. اما چیزی که آن‌ها از هم متمایز می‌کند، حجم گل‌کاری و چیدمان این سفره‌ها و ظروف آن مرتبط است. سفره‌های عقد در مراسم لوکس، اگر منحصرا با سلیقه عروس، ایده پردازی و طراحی نشده باشند، عمدتا سه مدل هستند:

    سفره عقد نقره که شامل ظروف نقره و بلور هستند.

    سفره عقد دونومیت: که در این سفره از ظروفی خاص به اسم دونومیت استفاده شده است و مناسب کسانی است که می‌خواهند سفره عقد منحصر به فرد و خاص خود را داشته باشند.

    سفره عقد طلا: که مثل سفره نقره، شامل ظروف طلا کار شده و بلور هستند.

    حجم و میزان گل‌کاری، عامل دیگری است که می‌تواند قیمت این سفره را تغییر بدهد و در نهایت کف 5 میلیون تومان برای سفره‌های بسیار ساده و بدون ظروف خاص تا 30 میلیون تومان تغییر می‌کند.

    غالب مردم چطور عروسی برگزار می‌کنند؟

    همه این‌ها درحالی است که هزینه برگزاری مراسم عروسی در یک تالار به طور متوسط، از کف 30 هزار تومان برای هر نفر و سفارش یک مدل غذا و نوشیدنی شروع می‌شود و با حدود 30 میلیون به طور کلی، می‌توان یک مراسم باشکوه وآبرومندانه بدون هزینه‌های گزاف برگزار کرد.

    اما اگر از شمال شهر، کم کم شروع به قدم زدن به سمت جنوب کنیم، اعداد و ارقام انگار که روی سرسره نشسته باشیم، یکی یکی کوچک می‌شوند و قدشان آب می‌رود. کم کم هزینه‌ها به هم تبدیل می‌شوند. تنها با هزینه ورودی یک باغ تالار در چند قدم پایین‌تر کل عروسی را برگزار می‌کنند و قدم‌های بعدی را که برمی‌داری، هزینه برگزاری عروسی زوج‌های دیگر با هزینه اجاره یک مجسمه در یک باغ برابری می‌کند تا به جایی می‌رسد که زوجی با هزینه حداقلی طراحی یک سفره عقد، تمام مراسم خود را آبرومندانه به سرانجام می‌رساند.

    اگر هم بخواهی همچنان قدم برداشتن به سمت جنوب را ادامه بدهی و از تهران خارج شوی، ممکن است کم کم به جایی برسی که نه تنها غذایی برای خوردن و سقفی برای زندگی، که حتی هوایی هم برای نفس کشیدن پیدا نکنی.

    47232




فرخی را با دهان دوخته اینجا زندانی کردند


 

  • فرخی را با دهان دوخته اینجا زندانی کردند

    سید مصطفی فاطمی مدیر کل میراث فرهنگی یزد در رابطه با محکومیت فرخی یزدی در این زندان قدیمی، تصریح می‌کند: به احتمال زیاد اشخاص معروف دیگری نیز در طول تاریخ در این زندان به اسارت افتاده‌اند که فرخی نسبت به بقیه از شهرت بالاتری برخوردار بوده است.

    فاطمی اضافه می‌کند: زمانی که فرخی اشعار تندی را نسبت به حاکم وقت یزد می‌سراید، وی را در دارالحکومه که در مکان فعلی اداره کل میراث فرهنگی بوده است، به فلک می‌بندد اما از آنجایی که فرخی در میان شکنجه نیز زبان به ناسزاگویی می‌گشاید، حاکم وقت یعنی ضیغم‌الدوله دستور دوختن لب‌های او را می‌ ‎ دهد و با آمدن خیاط‌باشی این اقدام میسر می ‎ شود.

    وی از زندانی شدن فرخی در زندان شهربانی یاد می‌کند و ادامه می‌دهد: زمانی که شکنجه به پایان می‌رسد، فرخی یزدی را در زندان شهربانی به اسارت می‌گیرند اما مادر فرخی به مسجد می‌رود و مردم را فرامی‌خواند لذا مردم در آن روز مغازه‌ها را می‌بندند و در تلگراف‌خانه تجمع می‌کنند و تلگرافی را به وزیر داخله می‌نویسند که البته حاکم آن را تکذیب می‌کند ولی سرانجام به علت تجمع مردم، فرخی را در مقابل ارگ حکومتی پس از یک روز زندانی شدن، تحویل می‌دهد.

    241241